Toate tipurile de pariuri la fotbal explicate

Casele de pariuri online oferă în ziua de astăzi o gamă variată de opțiuni de pariere. Sunt de fapt atât de multe, încât, la prima vedere, un jucător nou se poate simți de-a dreptul copleșit. Citește acest articol în continuare pentru a afla care sunt cele mai populare tipuri de pariuri și cum să faci cele mai bune alegeri de fiecare dată. 

Rezultat final (1X2) – cel mai simplu pariu 

Poate cel mai popular tip de pariu pe un meci de fotbal este cel pe rezultatul final, sau pariul 1X2. Practic, ceea ce faci este să pariezi pe unul dintre cele trei rezultate posibile la finalul partidei: victoria gazdelor (1), egalitate (X) sau victoria oaspeților (2)În cazul meciurilor eliminatorii, unde pot exista reprize de prelungiri, rezultatul final luat în calcul este cel de la finalul primelor 90 de minute de joc. Evident, cu cât diferența valorică dintre echipe este mai mare, cu atât cotele sunt mai mici sau mai mari. 

Câștigi mai ușor cu Șansă dublă la final (1X, X2 sau 12)   Șansă dublă la final (1X, X2 sau 12)  

Prin parierea pe șansă dublă la final acoperi două dintre cele trei opțiuni posibile. Și în acest caz ai de ales 3 variante: 1X – prin care pariezi pe victoria gazdelor sau egal; X2 – mizezi pe victoria oaspeților sau egal; 12 – vor câștiga fie gazdele, fie oaspeții. Spre deosebire de rezultat final, la șansă dublă vei avea cote mult mai mici.  

Pariuri DNB – o alternativă la rezultat final  

Pariul DNB (Draw no Bet) este o alternativă bună pentru rezultat final. La DNB ai doar două opțiuni: victoria gazdelor (1) sau victoria oaspeților (2). În cazul în care meciul se termină indecis, casa de pariuri îți va returna banii pariați. Pariurile DNB au șanse mai mici de câștig decât cele șansă dublă, dar și cotele sunt mult mai mari.  

Peste și sub X goluri (over șunder 

După pariurile pe rezultatul final, în topul popularității sunt cele pe numărul total de goluri. Și aici categoria este destul de vastă, prima opțiune fiind peste și sub X goluri, unde X este un număr precum 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, etc. Dar ce înseamnă sub 3.5 goluri, de exemplu? Practic, pariezi că pe toată durata partidei se vor înscrie cel mult 3 goluri. Asemănător, dacă pariezi peste 3.5 goluri trebuie ca numărul minim de goluri marcate să fie de 4.  

Total goluri ( sau scor exact) – pariul pentru meciurile spectaculoase   

Dacă te simți inspirat, poți paria pe total goluri. Acesta este un pariu cât se poate de simplu: pronostichezi câte goluri se vor marca în meci – de exemplu 4. Astfel, pentru a putea câștiga trebuie ca la finalul timpului de joc numărul total de goluri, indiferent ce echipă le marchează, să fie 4.  De obicei este destul de greu să pronostichezi numărul total de goluri, motiv pentru care și cotele sunt destul de ridicate.  

Ambele marchează (GG)  Ambele marchează (GG)  

O altă opțiune populară este ambele marchează, cunoscută și sub numele de GG sau Both teams to score. Practic, pariezi pe faptul că, până la finalul partidei, ambele echipe vor înscrie. Acest tip de pariu este foarte bun de jucat atunci când se înfruntă două echipe ofensive, care marchează multe goluri. Cotele pentru GG sunt adesea destul de atractive. Alternativ, poți alege opțiunea NG, opusul lui GG, care presupune ca cel mult una dintre echipe să marcheze.  

Scor corect – tot timpul o cotă bună 

Așa cum sugerează numele, obiectivul este acela de a ghici scorul corect de la finalul partidei. Deoarece șansele de a alege pronosticul corect sunt destul de mici, și cotele pentru acest tip de pariu sunt foarte mari, mai ales dacă alegi un rezultat final precum 5-4. Unele case de pariuri oferă și opțiunea de a paria pe scorul corect de la finalul primei reprize.  

Dacă vrei să combini pe un bilet mai multe pariuri, printre care și unul sau mai multe pe scor corect, ar trebui să te folosești de opțiunea Pariuri Super Șansă de la Superbet. Acest bilet este câștigător chiar și dacă ai două pariuri pierdute.  

Handicap asiatic  

În ultimii ani, pariurile de tip handicap asiatic au devenit extrem de populare în rândul pariorilor profesioniști. Majoritatea caselor de pariuri au în ofertă două mari categorii de handicapuri asiatice: pe rezultat final și pe numărul total de goluri.  

Atunci când pariezi pe rezultat final, practic mizezi pe faptul că una dintre cele două echipe se va impune la cel puțin două goluri diferență. Poți alege acest pariu, în detrimentul clasicului rezultat final, atunci când găsești un meci dezechilibrat.  

În același timp, la pariurile peste și sub la goluri, ai la dispoziție mai multe variante în afară de cele clasice (1.5, 2.5, 3.5, etc.).    

Ce alte tipuri de pariuri la fotbal mai există   

Bineînțeles, în afară de cele prezentate mai sus, mai ai numeroase alte tipuri de pariuri la fotbal. 

Dacă ești în căutarea unor cote mari, ar trebui să te îndrepți către pariurile de tipul pauză / final. Acestea sunt asemănătoare cu cele 1X2, doar că va trebui să ghicești rezultatul corect atât la finalul primei reprize cât și la finalul partidei. Cele mai mari cote sunt la opțiunile 1 / 2 (gazdele conduc la pauză și oaspeții la final) sau 2 / 1 (oaspeții conduc la pauză și gazdele la final).  

Poți alege să pariezi, de exemplu, pe cornere. Aceste tipuri de pariuri sunt asemănătoare cu cele pe goluri. Poți alege să pariezi pe numărul total de cornere, peste și sub cornere (prima repriză sau la finalul meciului), prima echipă care primește un corner, etc. Asemănătoare cu pariurile pe cornere sunt și cele pe cartonașe, galbene sau roși. 

Indiferent de tipurile de pariuri pe care le vei pune, ține minte să verifici întotdeauna rezultatele de ieri la fotbal, pentru inspirație.  

Toate aceste opțiuni de pariere, și multe altele, le găsești la toate casele de pariuri legale din România, precum Fortuna Pariuri Sportive sau Total Bet. Fotbalul este sportul cu cele mai multe tipuri de pariuri, așa că dacă vrei să pariezi pe alte sporturi ofertele sunt mult mai mici.  

Lasă un comentariu