Case de pariuri autorizate

O casă de pariuri cu licență este un operator care deține o licență valabilă, emisă de către Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN). Practic, înainte de anul 2015, puteai paria pe oricare website din întreaga lume, fără nici un fel de restricție. În 2015 însă a intrat în vigoare legea care reglementează jocurile de noroc iar autoritățile au blocat accesul la toate casele de pariuri, mai puțin cele care au aplicat cu succes pentru o licență valabilă în România.  

[toc]

Ce este ONJN? Ce înseamnă o casa de pariuri cu licență? 

ONJN, sau Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, este o instituție care reglementează piața jocurilor de noroc din România și se află în directa subordonare a Guvernului României. Acesta a fost înființat prin Ordonanța de Urgență 20/27.03.2013 și funcționează potrivit Hotărârii de Guvern 644/28.08.2013. 

De ce sa pariezi la case cu licență?Case de pariuri autorizate

Casele de pariuri licențiate au fost deja verificate de către ONJN și îndeplinesc toate condițiile de legalitate. Practic, atunci când joci la un operator autorizat ai garanția că îți vei primi câștigurile. Da, înainte de 2015 au existat cazuri în care agenții de pariuri au refuzat eliberarea premiilor.  

În cazul în care întâmpini probleme de orice fel cu o agenție de pariuri licențiată te poți adresa ONJN și poți face chiar și o plângere împotriva operatorului respectiv.  

Totodată, există riscul ca, înscriindu-te la o casă de pariuri online care operează fără licență, datele tale personale, dar și cele bancare, să fie folosite și în alte scopuri.   

Totuși, de cele mai multe ori, licențierea unor case de pariuri are mai mult de-a face cu controlul asupra tranzacțiilor decât cu siguranța jucătorilor. Astfel, autoritățile vor să se asigure că toate câștigurile obținute de operatorul respectiv în țara noastră sunt impozitate. Totodată, jucătorii plătesc la rândul lor un impozit pariuri sportive, care are următoarea valoare: 

  • 1% din suma câștigată, dacă aceasta nu depășește 66.750 lei  
  • 16% din suma câștigată plus 667.5 lei, dacă aceasta este între 66.751 lei şi 445.000 lei 
  • 25% din suma câștigată plus 61.187,5 lei, dacă aceasta depășește 445.000 lei 

Case de pariuri autorizate 

Marea majoritate a caselor de pariuri pe care le poți accesa online sunt licențiate de către Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Pentru a fi sigur de acest lucru, verifică în partea de jos a paginii de internet și caută fie sigla ONJN, fie o propoziție în care este specificat numărul licenței emise și valabilitatea acesteia.  

La ora actuală în România sunt peste 20 de case de pariuri autorizate de către ONJN. Iată câteva recomandări de case de pariuri online cu bonusuri și promoții excelente pe care trebuie să le încerci: 

  • Betfair  este singura casă de pariuri din România cu funcția Betting Exchange, care îți permite să pariezi împotriva altor jucători. Totodată, poți crea un bilet cu mai multe selecții pe același meci. La Betfair ai și opțiunea de cash out, sau închidere pariu, disponibilă inclusiv pentru Betting Exchange. La aceasta din urmă primești cei mai mulți bani atunci când vrei să închizi un pariu. 
  • Fortuna – are printre cele mai bune bonusuri disponibile la ora actuală, prin promoția Bonus Dublu, ce îți permite să îți dublezi câștigurile. Totodată, funcția verificare bilet de pe site îți spune imediat dacă biletul tău este câștigător sau nu. Fortuna are promoții și oferte noi în fiecare săptămână, dar și cu ocazia unor evenimente sportive speciale.  
  • Betano – are una dintre cele mai bune aplicații mobile pentru pariori. Totodată, la Betano vei găsi printre cele mai mari cote disponibile pe piață. Doar la Betano vei găsi funcția Bet Mentor, prin care poți crea automat un bilet de pariuri. Trebuie să introduci doar suma pe care dorești să o pariezi și cea pe care dorești să o câștigi iar sistemul îți va crea automat un bilet bazat pe statistici amănunțite și cele mai noi rezultate.  
  • Unibet – este una dintre puținele case de pariuri din România ce îți oferă un bonus fără depunere. Găsești totodată în ofertă atât total goluri asiatice cât și handicap asiatic. O funcție interesantă este Match Insights, care îți oferă idei de pariuri pentru fiecare meci în parte, sugestiile fiind făcute pe baza statisticilor și confruntărilor directe.  
  • 888sport – această casă de pariuri îți oferă cel mai mare bonus de bun venit de pe piață, de până la 1.000 lei. Totodată, derulează noi promoții cu regularitate, prin care poți inclusiv să îți primești banii înapoi la pariurile pierdute, bineînțeles, în anumite condiții. 888sport îți oferă și funcția Creează-ți Pariul, prin care îți permite să poți avea mai multe selecții pe același meci.  
  • Netbet – această casă de pariuri vine cu unele funcții unice pe piață. La Netbet primești primești un pariu gratis de pe telefonul mobil iar dacă ești fan Pronosport poți paria pe Pronobet, o selecție de meciuri ce îți poate aduce premii foarte mari.  

Unde poți raporta atunci când ai o problem cu operatorul?

Dacă ai întămpinat o problemă cu unul dintre site-urile de pariuri online licențiate și vrei să o reclami, primul lucru de făcut este să te adresezi acestora. Cei care au obținut o licență sunt obligație să asigure o secțiune de contact. În acest mod, atunci când pariorii au probleme și reclamații să poată fi rezolvate în cel mai scurt timp.  În cazul în care nu poți rezolva o reclamație, te poți adresa Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Aceștia vor controla si rezolva respective problemă.

Îți recomandăm să trimiți cât mai rapid un mail la această instituție publică, la compartimentul de Relații Publice al ONJN. De asemenea, poți lua legătura cu acest department și prin poștă, fax, apel telefonic sau chiar la sediu. Reclamația trebuie să cuprindă numele tău, datele de contact, adresa și denumirea agenției de pariuri care te-a neîndreptățit. Cel mai probabil, va fi necesar să trimiți și alte documente ce pot demonstra neregula respectivă și, în acest mod, să fie rezolvată cât mai rapid cu putință. Găsești toate aceste informații și multe alte detalii folositoare pe site-ul oficial al ONJN

FAQ

Da, este legal să pariezi în România, atâta timp cât o faci la una dintre casele de pariuri autorizate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Poți vedea dacă te afli pe pagina unui operator legal verificând existența siglei ONJN pe pagină. În cazul în care aceasta lipsește te afli pe un site ilegal și ar trebui să îl părăsești cât mai repede.

ONJN sau Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o autoritate publică din România care oferă licențe de operare caselor de pariuri și cazinourilor online. Înainte de a oferi o licență, ONJN se asigură că operatorul respectiv îndeplinește mai multe criterii, printre cele mai importante fiind cele legate de securitatea datelor utilizatorilor.

În momentul de față în România sunt numeroase case de pariuri autorizate, iar numărul lor va continua să crească. Lista completă poate fi consultată pe site-ul ONJN însă și pe site-ul nostru, unde ai la dispoziție și alte informații esențiale despre toți operatorii și care dintre aceștia au cele mai bune oferte.

Atunci când vrei să îți deschizi un cont la o casă de pariuri trebuie să ții cont de mai mulți factori. Cel mai important este legat de cote. Pentru a-ți crește câștigurile trebuie să pariezi pe cote cât mai mari. Importante sunt și oferta de pariuri live, promoțiile sau bonusul de bun venit.

Lasă un comentariu